Расински округ » Вести » Посета председника Скупштине Републике Србије Небојше Стефановића

Посета председника Скупштине Републике Србије Небојше Стефановића

Дана 09. 03. 2014. године Крушевац је председник Скупштине Републике Србије Небојша Стефановић. Заједно са домаћинима, присуствовао је уручењу вредних донација крушевачкој Болници и Хитној помоћи. Данашњи поклон, ултразвучни мобилним апарат намењен је коронарој јединици Коронарне јединице Интерног одељења.

У наставку посете Крушевцу, председник Скупштине Србије посетио је Привредну комору где је разговарао са привредницима Расинског округа.

20140309.jpg

Присутне је поздравио председник Регионалне привредне коморе Предраг Вукићевић, а уводну реч дао је градоначелник Братислав Гашић.Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић је истакао да је оно на шта се треба фокусирати у наредном периоду у општинама и градовима: комунална опремљеност, пореске олакшице, субвенционисање нових радних места, изградња партнерских односа са домаћим и страним инвеститорима, програм мера за елиминисање „сиве зоне“ итд. У наредне две године, наставио је Стефановић, држава припрема пакет мера (субвенција) за пословање са међународном заједницом. То подразумева активну спрегу локалних самоуправа, регионалних Привредних комора, државе и привредника.

До краја године, чека нас усвајање 21 реформског закона, измене банкарског система у делу повољних кредитних линија и едукацију када је писање пројеката у питању. Новац је у европским фондовима, али без конкретних и квалитетних пројеката, биће недостижан. Приоритет државне политике биће борба за нова радна места, довођење инвеститора и даљи степен уређења у свим сегментима друштва.

Оставите одговор