Расински округ » Вести » Посета министра пољопривреде

Посета министра пољопривреде

Дана 25.09.2013. године, министар пољопривреде проф. др Драган Гламочић отворио је 6. Пољопривредни сајам у Крушевцу, који је ове године забележио одзив више од 90 излагача.

Он је најавио нови програмски заокрет у области пољопривреде, редовнију и повољнију исплату субвенција и других давања, као и посебну подршку и помоћ узгајивачима говеда.

20130925.jpg

„Пољопривредни сајам – Крушевац 2013“ по активностима, пословности и излагачкој понуди има карактер најзначајнијег агробизнис догађаја Расинског округа.

На сајму се представљају највећи произвођачи сточне хране, средстава за прихрану, заштиту биља, семенске робе, баштенске опреме, алата, пољопривредне механизације, опреме, меда, вина, ракија, затим институти, домаћа радиност, као и осигуравајуће куће и банке.

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Србије проф. др Драган Гламочић, након отварања Сајма, посетио је Институт за крмно биље Крушевац.

20130925_2.jpg

Министар Гламочић је рекао да очекује, што се тиче свих научних института, бољу комуникацију са Министарством науке и просвете, или пребацивање надлежности на терен Министарства пољопривреде. Постоји и идеја за обједињавањем института.

Говорећи о будућим приоритетима Министарства пољопривреде, министар Гламочић изјавио је да ће то бити развој сточарства са фокусирањем на извоз и преоријентација извесних субвенција. То подразумева и коренитије законске промене.

Оставите одговор