Расински округ » Вести » Полагање венаца – помен жртвама бомбардовања

Полагање венаца – помен жртвама бомбардовања

Полагањем венаца и служењем литургије обележава се Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања 1999. године. Председник Републике Србије Томислав Николић положио је венац код споменика страдалима у Варварину.

20140225_1.jpg

„Од мене не очекујте да заборавим шта се дешавало за време агресије на Србију, 78 дана и ноћи, од 24. марта до 9. јуна 1999. године. Ни то да су ваздушне снаге НАТО-а у недељу 30 маја 1999. на дан верског празника и велике недељне пијаце око 13 часова са четири пројектила бомбардовале мост на Великој Морави. Већина нас није заборавила и опростила. Можда би то неко и учинио али нисмо чули искрено извињење за безобзирно ракетирање моста на коме је народ проводио верски празнични дан. Наша је обавеза да никада не буде заборављена неправда која је окончала живот свих невиних који су страдали на подручју Србије и коју је немогуће исправити за читаву вечност. А за невине страдалнике, међу њима и Сању Миленковић, вечно сећање, да их не заборавимо и нека их Бог чува“ рекао је председник Томислав Николић.

Поводом обележавања 15 година од почетка НАТО бомбардовања Србије, у касарни „Расина“ код спомен обележја одржан  је помен свим погинулим војницима.

20140225_2.jpg

Венце на спомен обележје у име града положили су градоначелник и његов заменик, у име Војске Србије командант гарнизона Крушевац, пуковник Синиша Кресовић, у име Расинског управног округа, начелник Бранислав Весић, удружења бораца, ратних војних инвалида и родитељи и породице настрадалих.

20140225_3.jpg

Оставите одговор