Расински округ » Вести » Обележено 70 година рада и постојања ВП дома

Обележено 70 година рада и постојања ВП дома

Васпитно – поправни дом Крушевац данас је обележио велики јубилеј – 70 година од оснивања установе. Том приликом освећен је крст за нови храм у кругу Дома, а свечаној академији присуствовали су Амбасадор ОЕБС -а у Србији Андреа Орицио, министар правде Нела Кубуровић, градоначелник Драги Несторовић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, представници Министарства правде, војске, полиције, привреде, јавног сектора и служби.

VPD 1
70 година ВП дома у Крушевцу

ВП Дом у Крушевцу је основан 1947.године. Установа је полуотвореног типа у којој се извршавају васпитне мере према малолетним и пунолетним учиниоцима кривичних дела оба пола, а  старосна граница је од 14 до 23 године. Мера која се изриче не може бити краћа од 6 месеци, ни дужа од 4 године. Смештајни капацитети су за 350 штићеника.

VPD 2
Обилазак реновираних просторија

Управник  ВП Дома, Иван Мијаиловић,подсетио је, да је од 2013.године, ВП Дом добио 8 потпуно нових павиљона, реновирани су сала за посете, фискултурна сала и спортски терени, као и зграда школе, пријемно одељење, кухиња и екстеријер. Изграђен је нови фудбалски терен. Из сопствених средстава обезбеђен је и велики пластеник површине 10 ари. У току је изградња складишног објекта, а за наредну годину планира се рушење старог Женског одељења, радови у пластенику, реконструкција Дома културе и припремних радионица и др. Располаже и са 18,5 хектара обрадиве површине, укупно 9 пластеника, а баве се и узгојем крава и свиња.  У производном погону се производе месингани делови, а осим тога, постоје и радионице за низ других заната.