Расински округ » Вести » ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА КРУШЕВЦА

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА КРУШЕВЦА

Поводом Дана ослобођења града Крушевца у Другом светском рату, данас су на спомен обележја положени венци и цвеће.

Код Споменика на фонтани борцима од 1912. до 1918.године, венце су положили градоначелник Драги Несторовић и председник Скупштине града Јасмина Палуровић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић.

Spomenik1

Код Споменика косовским јунацима, венце су положили представници Града – градоначелник Драги Несторовић и председник Скупштине Јасмина Палуровић, Расинског управног округа, градоначелници Волвија и Ставроса, представнци Крфа, и представници удружења и невладиних организација…

Spomenik2

Код Споменика борцима Црвене армије (код цркве на Расини), венце су положили Градоначелник и председник Скупштине, начелник Округа, делегација Војске Србије, делегације братских градова – Волви, Ставрос и Крф (Грчка), представници СУБНОР, удружења и организације.

У Крушевачком позоришту поводом Дана ослобођења, одржана је вечарас Свечана академија којој је присуствовало руководство Града и Округа, представници братских градова Ставрос и Крф,  представници војске, полиције, црвке,  народни посланици, директори јавних предузећа и установа и свих друштвених сфера.

SvecanaAkademija

Уводну реч дао је градоначелник Драги Несторовић. Он је истакао важност овог датума за Град, за његову садашњост и будућност. Подсетио је и на реализоване активности у периоду између два празника  и најавио  планове за будућност.  У Крушевцу се много радило на модернизацији града и стварању повољног привредног амбијента, у циљу равномерног развоја града и села.

Визуелни приказ побројаних активности, посетиоци су могли да виде и у кратком, ретроспективном филму, у продукцији РТК.